VORES GRØNNE VALG

VORES PRODUKTER GENNEMGÅR FLERE KRITERIER
FOR AT BLIVE DET GRØNNESTE VALG FOR OS OG FOR DIN FAMILIE.

VORES LØFTE

Bæredygtighed er en kerneværdi i vores brand, vi finder det derfor naturligt at vores værdikæde er transparent, i forbindelse med vores processer og fremstilling af produkter. Vi bruger tredjeparts certificering Global Organic Textile Standard (GOTS), som omfatter uafhængig certificering af hele forsyningskæden. GOTS er en anerkendt international standard for forarbejdning af økologiske tekstiler, der både har øje for miljømæssige og sociale kriterier i hele produktions- og leveringskæden.

GOTS kriterierne består af krav til:

  • Miljø på alle stadier af fremstillingen.
  • Spildevandsbehandling
  • Kvalitet af det færdige produkt
  • Sociale krav baseret på de vigtigste normer fra Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO)

Tekstil​producenter kan herefter ​eksportere deres​ økologiske​ tekstiler ​og beklædning ​med en Økologisk​ certificering​. For at kunne bruge GOTS som certificering, skal både vi som brand og virksomhed, samt vores samarbejdspartnere opfylder specifikke standarder og sikre, at vi har kontrol over alle vores forarbejdningsstadier. Hele værdikæden bag ét produkt vil derfor løbende blive kontrolleret ved et GOTS auditering.

Du kan finde disse små ikoner ved hvert af vores produkter, som angiver de positive funktioner ved varen, for eksempel økologisk, langtidsholdbar, åndbarhed m.m.

Oh, my GOTS!

Vi vil passe på jordens mangfoldighed. Både når det gælder natur og mennesker. Derfor er Copenhagen Colors født med en GOTS certificering. Et globalt anerkendt miljømærke, som stiller strenge krav efter internationale standarder og regningslinjer. 

Det gælder ikke bare vores økologiske bomuldstøj, men hele vores virksomhed. GOTS certificeringen betyder, at vi står på mål for høje krav om ansvarlighed på hele rejsen.

Copenhagen Colors GOTS certificering nr. 1127062

GOTS CERTIFICERINGEN BETYDER, AT VI TAGER ET HØJERE ANSVAR FOR HELE VORES VIRKSOMHEDSREJSE.

Lige fra et bomuldsfrø bliver sået og til tøjet en dag sidder på en sprællende baby. Ingen pesticider under dyrkningen og et skarpt opsyn med evt. skadelige kemikalier under forarbejdningen vil vi have. Med en GOTS certificering følger også et socialt ansvar. Gode arbejdsforhold og en ordentlig løn er en menneskeret. Det skal gælde for alle, hele raden rundt; fra marken, til systuen, til transporten og til det havner her i København som et Copenhagen Colors produkt. 

Alt skal være GOTS. Ellers skal det slet ikke være. 

Læs mere om kravene til en GOTS-certificering

AT VÆLGE ET PRODUKT MED ET GOTS CERTIFIKAT, GØR AT DU SOM FORBRUGER TAGER ET ØKOLOGISK OG ANSVARLIGT VALG

100% økologisk bomuld.

Alt vores bomuldstøj er fra økologiske bomuldsfibre, fibre som er nøje valgt til både at gøre tøjet mere blødt og mere slidstærkt.

Den høje kvalitet er typisk håndplukket i Indien - et af verdens ældste bomuldsproducerende lande. I dag er Indien langt fremme inden for ansvarlig produktion. Både når det gælder økologisk dyrkning og sikre en mere bæredygtig produktion. Blandt andet er der stærkt fokus på vandforbrug og spildevandsbehandling.

Alle, som vi handler med i Indien, er naturligvis GOTS certificerede. Ellers kunne Copenhagen Colors ikke være det.